DESTEK : +90 530 224 75 75

Türkiye Gezi Rehberi

Antalya’da Düzenlenen Festival Ve Şenlikler
Şenlikler ve festivaller, yerel halkı ve turistleri bir araya getirerek keyifli vakit geçirmek ve günlük hayatın akışında ufak bir mola vermek açısından önemli; kültürel ve sosyal faaliyetleri güçlendiren ve zenginleştiren etkinliklerdir. Bu bağlamda Antalya’da da yılın belirli zamanlarında bazı festivaller ve şenlikler düzenlenir. 
Coğrafi konumu nedeniyle de, eğlenceli ve keyifli bir kültürü olan bu şehir, yüksek yaylalarında yaz şenlikleri,her yıl düzenlenen Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali ve Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali gibi bir çok önemli etkinliğe ev sahipliği yapar. Siz de bu etkinliklere denk gelen bir tarihte Antalya’daysanız, mutlaka bu şenlik ve festivallere katılmalısınız. Bu eğlence dolu şehre kendi aracınızla geldiyseniz etkinlik alanlarına kolaylıkla ulaşabilirsiniz, onun dışında toplu taşımaları kullanabilir, ya da bir Antalya Rent a Car firması ile anlaşarak araba kiralayabilirsiniz ,  

Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri

Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri, her yıl Antalya’nın Feslikan Yaylası’nda, Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen geleneksel bir şenliktir. Bu keyifli etkinlik, bir çok ünlü sanatçının konserleri ve binlerce ziyaretçinin katılımı ile büyük bir şölen ve eğlence merkezine dönüşür. Bunların yanı sıra bu şenliklerde, güreş müsabakaların da önemli bir yeri vardır. Bir çok farklı noktadan gelen, aralarında ünlü pehlivanların da bulunduğu yetenekli yarışmacılar, burada, deniz seviyesinden 450 metre yukarıda, ortaya izlemesi oldukça keyifli bir mücadele çıkarırlar. Bu alana ulaşım ise minibüsler ve servislerle sağlanabilir, ancak daha rahat bir ulaşım için size ait bir araç yoksa bir Antalya Araba Kiralama şirketinden araba kiralama hizmeti almanızı öneririz. Farklı türden bir çok insanı bir araya getirerek, katılımcılarına oldukça keyifli saatler yaşatan Feslikan Yaylası Yaz Şenlikleri bu sene 20. etkinliğini düzenlemiştir ve önümüzdeki yıllarda da gerek Antalya’nın yerel  halkı için, gerekse bölgeye tatil amaçlı gelen turistler için önemli eğlence etkinliklerinden biri olmaya devam edecektir. Bunların dışında, Antalya’da Söbüce Yaylası Şenliği, Alanya Şenlikleri, Abdal Musa Şenlikleri gibi pek çok etkinlik de düzenlenmektedir. 

Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali 
İlk olarak Antalya’da 1953 yılında düzenlenen Belkıs Festivali,değişerek ve gelişerek günümüzde Antalya Altın Portakal Film Festivali adı altında etkinlik göstermektedir ve Antalya için büyük bir öneme sahiptir. Türk sinemasını gelişmeye ve ileriye gitmeye teşvik eden ödüllerin sahiplerini bulduğu bu büyüleyici festival, 2004 yılında da uluslararası kategorilerin de eklenmesiyle, Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali adını almıştır.   

Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali  
 Uluslararası Antalya Kum Heykel Festivali, Antalya’nın oldukça ünlü olan Lara Plajı’nda ortalama 10 bin kilometre karelik bir alanda, pek çok yerel kurum ve kuruluşun da desteğiyle Global Design Art Works tarafından düzenlenir. Festival gördüğü ilgi, katılımcı sayısı ve ortaya çıkan eserlerin muhteşemliğinden şehirde ve Türkiye Gezi Rehberi ’ nde en önemli kültür - sanat etkinliklerinden biri haline gelmiştir. Bu dünyaca ünlü festivalde, bir çok farklı yerden gelen yetenekli sanatçı, etkinlik alanı içinde yalnız su ve kum kullanarak, metrelerce yükseklik ve genişlikte, tonlarca ağırlığa sahip şaheserler yaratırlar. Bu etkinliğin felsefi temellendirmesi ise hiç bir şeyin kalıcı olmaması ve her şeyin bir gün yok olacak olmasına dayanır ve sanatçılar her sene farklı bir konseptle çalışır. Siz de bu büyüleyici sanat eserlerinin yapımına ve sergilenmesine tanık olmak istiyorsanız, kendi aracınızla ya da Active Rent a Car araba kiralama hizmeti ile Lara Plajı’na rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.