DESTEK : +90 530 224 75 75

Expo 2016 Antalya

Expo’lar dünyanın en büyük kültürel organizasyonları arasındadır ve Expo’ların yapıldığı şehirler için başka hiçbir alanda yakalanmayacak bir yatırım ve reklam fırsatları sunarlar. Yüzyılı aşkın süredir dünyanın birçok şehrinde ve farklı temalarla düzenlenen bu kültür olimpiyatları bu yıl ilk kez Türkiye’de gerçekleşiyor. 
Türkiye’nin hem doğasıyla hem de kültürel mirası ile en önemli ve güzel şehirlerinden olan Antalya Rent a Car desteği ile bu yılTürkiye  adına Expo Fuara ev sahipliği yapacak. Yapıldıkları şehrin ismi ile anılan Expo’lar kuruldukları şehirlere önemli miktarda kazanç sağlamakta ve milyonlarca turistin bölgeyi tanımasını sağlamaktadır. Böylelikle dünya vatandaşlığı adına önemli kazanımlar elde edilirken bölgenin de kültürel ve endüstriyel olarak kendini geliştirilmesi sağlanmış olur.

Expo 2016 Antalya Sergi Alanı

Antalya’nın Aksu bölgesinde 1121 hektarlık alana kurulan Expo’nun içinde Türkiye’ye ve Antalya’ya sergiden sonra da miras kalacak birçok etkinlik alanı ve yapı inşa edilmektedir. Bunların en dikkat çekici olanı Antalya’nın önemli simgelerinden olan tarihi Hadrianus Kapısı’nı sembolize eden ve 6.326 m2’den oluşan Expo Kulesi’dir. Bunun yanında 6 ay boyunca kesintisiz devam edecek uluslararası arası kongreler için alana birçok farklı alanda hizmet verebilecek 11 adet salonu bulunan bir kongre merkezi kompleksi inşa edilmiştir. Expo 2016 Antalya Sergi Alanı ile birlikte Antalya Kiralık Araba Kongre kompleksinin ana salonu 5003 kişi kapasitelidir ve 455 m2’lik bir ana sahneye sahiptir. Bunun yanında komplekse bağlı restoranlar, kafeteryalar, kütüphane, fuaye alanları, katılımcı organizatör alanı, sahne arkası odaları, yönetici odaları ve teknik birim odaları bulunmaktadır.

Expo 2016 Antalya Sergi Alanı Düzenlemesi

Expo 2016 Antalya’ da bu "Çiçek ve Çocuk” teması belirlendiğinden bu doğrultuda özel çalışmalar yapılmış ve yapılar inşa edilmiştir. Çocuklara yönelik olarak Expo’nun felsefesi "Gelecek Nesiller için Yeşil Bir Dünya” olarak belirlenmiş ve çocukların hem eğlenip hem de öğrenebilmeleri için Expo alanına çocuklara yönelik faaliyetlere ev sahipliği yapacak bir Çocuk Adası inşa edilmiştir. Yüz metre çapında ve toplamda 7.854 m2 alana sahip olan Çocuk adası, küre şeklinde tasarlanmış ve ülke bahçelerinin hemen bitişiğinde konumlandırılmıştır. Çocuklar için yeşil bir dünya mesajını veren adada çocuklara yönelik eğlenceli ve eğitici bir çok faaliyet düzenlenecektir. Bu muhteşem organizasyona sevdiklerinizle birlikte mutlaka katılmanızı öneriyoruz.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.