DESTEK : +90 530 224 75 75

İstanbul Mutlaka Görmeniz Gereken Müzeler

İstanbul yüzyıllar boyunca bir çok kültüre ev sahipliği yapmıştır, bugün de bu eserlerin bir çoğu hala görülebilmekte ve gezilebilmektedir. İstanbul özellikle tarihi yarımada ve çevresi itibariyle barındırdığı eserlerle neredeyse bir açık hava müzesi niteliği taşımaktadır diyebiliriz. 
Günümüzde turizm açısından bu durum İstanbul’un lehine bir rol oynamakta ve her yıl yüz binlerce yerli ve yabancı turisti ülkemize çekmektedir. Özellikle İstanbullular için söyleyebileceğimiz bir husus da eğer bu yazımızdaki müzeleri henüz gezmediyseniz bir hafta sonunda aracınızla ya da bir araç kiralayarak tüm gününüzü tarihin sayfalarını yeniden keşfederek geçirebilirsiniz. Biliyoruz ki İstanbul’da trafik ve toplu taşıma bir İstanbullular için bir sorun teşkil etmektedir ancak uygun saatlerinde ve tatil gününde trafik çilesi çekmeden aracınızla şehirde küçük bir maceraya çıkabiliriz. Vakit kazanmak için aracınız yoksa bile bir istanbul rent a car şirketleri ile irtibata geçip bu geziyi çok daha hızlı ve konforlu hale getirebilirsiniz.

Miniatürk Türkiye Park
Son yıllarda Türkiye’de gerçekleşen en ilginç kültürel faaliyetlerden bir tanesi belki de Miniatürk Türkiye Parkı ya da daha çok kullanılan ismiyle Miniatürk’tür. Büyük ülkeyi küçük maketlerle sergileme sloganıyla yola çıkmış olan müze 2 mayıs 2003 tarihinde hizmete girmiş başarılı bir müze fikridir. Haliç kıyısında bulunan müze dünyanın en geniş minyatür sergi müzesidir. Tarihte bilinirliğine göre esas alınan 122 mimari eserin 1/25 oranında küçültülmüş maketlerinin sergilendiği müzede ayrıca 9 dilde sesli tanıtım kayıtları bulunmaktadır. Siz de tarihi eserler hakkında genel bir bilgi edinmek ve bu eşsiz deneyimi yaşamak isterseniz Miniatürk tatil günleri dahil 365 gün hizmet vermekte ve bahsettiğimiz gibi kendi aracınızla veya kiralık araçla gezinizi gerçekleştiriyorsanız 500 araçlık büyük bir otoparkı mevcut olan İstanbul Rent a Car Active araba kiralama  7 gün 24 saat 1 telefon kadar uzağınızda.
 
Rahmi Koç Müzesi
Rahmi Koç müzesi İstanbul’un Hasköy semtinde Haliç Kıyısında bulunan ve İstanbul’un önemli kültürel faaliyetlerine ev sahipliği yapan bir müzedir. Rahmi Koç adına olan bu müze Türkiye’de ulaşım, endüstri ve iletişim tarihine adanmış ilk ve en önemli müze olma özelliği taşımaktadır. Rahmi Koç müzesinde gramofon iğnesinden gerçek boyutlu gemi parçaları, uçak parçalarına kadar binlerce eser sergilenmektedir. Ayrıca müzenin bir başka özelliği sürekli gelişim halinde olması ve her geçen gün genişleyip yeni temalı sergiler açmasıdır. İçerisinde bulunan metal atölyesi, ahşap atölyesi gibi uzman kişilerce yönetilen atölyelerle sergilenecek eserleri restore edip her geçen gün tarihimize yeni eserler kazandırmaya da devam etmektedir.

İstanbul Arkeoloji Müzesi
İstanbul Arkeoloji Müzesi tarihi yarımadada bulunan ve çeşitli kültür ve medeniyetlere ait bir milyondan fazla eserle bu alanda dünyanın en büyük müzelerindendir. İstanbul Arkeoloji Müzesi Türkiye’de bir müze yapısı olarak inşa edilen en eski yapıdır; ressam ve müzeci Osman Hamdi Bey tarafından İmparatorluk Müzesi olarak inşa edilen müzenin kapıları 13 Haziran 1891 tarihinden beri ziyaretçilerine açıktır. İstanbul Arkeoloji Müzesinde Osmanlı İmparatorluğu sınırları içinde bulunan Balkanlar’dan, Afrika’dan, Mezopotamya’dan, Arap yarımadasına kadar bir bölge içinden Paleolitik, Neolitik, Kalkolitik, Erken, orta ve geç bronz dönemi, Helen, Roma ve Bizans dönemine ait eşsiz eserler sergilenmektedir. Kültürel anlamda en zengin müzelerden biri olan İstanbul Arkeoloji Müzesi’ni  Salı günü hariç her gün sabah 09.00 ve akşam 17.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.