DESTEK : +90 530 224 75 75

Antalya Ulaşım

Antalya Türkiye’nin güneyinde ve Akdeniz Bölgesi’nin batısında yer alan bir şehirdir. Özellikle yaz sezonu en çok ziyaretçi alan, önemli turizm şehirlerinden biridir. Şehirde yaklaşık 2.3 milyon nüfus vardır ve ekonomisini de turizm, tarım ve ticaret ile sağlar. 
Bu güzel şehre ulaşım, kara yolu, deniz yolu ve hava yolu gibi bir çok farklı şekilde sağlanabilir. Şehir içinde otoyol yoktur ve buradaki bütün yollar da devlet yollarıdır.  Antalya’ya gitmek için kara yollarını kullanacaksanız, Antalya’ya sefer yapan pek çok otobüs firmasını tercih edebilir, kendi aracınızla gelebilir ya da araba kiralayarak yolculuğunuzu tamamlayabilirsiniz. Antalya’da  Hava yollarını kullanacaksanız da, Antalya şehir merkezine 10 km uzaklıkta olan Antalya Havaalanı’na gelebilir, buradan kalkan servisleri ya da size havaalanında bir araç tahsis edecek bir Active Rent A Car şirketini tercih edebilirsiniz.  Antalya’da şehir içi ulaşımda yerel halk ve ziyaretçiler için kolay ve rahat bir şekilde sağlanır. Antray, Antobüs, Deniz Otobüsleri ve Nostalji Tramvayı bir çok farklı türde toplu taşıma Antalya şehir içi yolculuklar için hizmete verilmiştir. Antalya’da gezilip görülmesi gereken çok fazla tarihi ve doğal güzellik olduğu için, buraya gelen ziyaretçiler gezilerinde bu toplu taşıma araçlarını, servisler ya da Antalya araba kiralama hizmetini rahatlıkla kullanabilirler. Bu araçlar nüfusun ihtiyaçlarını karşılamak için yeterli olmaktadır.  Antray, 2010 yılından beri hizmet veren, 11km hat uzunluğu ve 16 durağa sahip raylı bir toplu taşıma sistemidir. Bu duraklardan özellikle birinin Şehirler Arası Otobüs Terminaline 200 metre gibi kısa bir mesafede olması, şehir dışından gelen ziyaretçiler için büyük bir ulaşım kolaylığı sağlamaktadır. Antray, ileri teknoloji ile donatılmış, temiz ve konforlu bir hizmet sunduğundan dolayı ziyaretçiler ve yerel halk için oldukça popüler bir toplu taşıma aracıdır.Antalya’nın şehir içi otobüsleri olan Antobüs de, yine 2010 yılından beri 40 otobüsüyle halka ulaşım hizmeti vermektedir. Geniş yolcu kapasiteli, modern donanımlı ve AB standartlarına uygun bu otobüsler, şehir içi geziler ve ulaşımda çok önemli bir yere sahiptir. Siz de bu hizmetlerden yararlanabilir ya da bir Antalya Rent A Car Active kiralama şirketinden araba kiralayabilirsiniz. Antalya’daki Deniz Otobüsleri, karasal ulaşımda yaşanabilen trafik gibi sorunlara başarılı bir çözüm alternatifi olarak getirilmiş bir toplu taşıma sistemidir. Bu hızlı, modern ve yolcularına rahatlık sağlayan toplu taşıma aracı, Antalya- Kemer bölgeleri arasında hizmet vermektedir. 2012 yılında açılışı yapılan Deniz Otobüsleri, günlük üçer sefer yaparak yolcularını varış noktalarına ulaştırmaktadır. Deniz Otobüsleri, şehirdeki trafik yoğunluğunu azaltarak, yolcularına güvenli, çevreye duyarlı ve çağdaş bir ulaşım hizmeti sunar. 

 Antalya havalimanı Kiralık araba
Antalya’da ulaşım hizmeti veren bir başka araç da Nostalji Tramvayı’dır. Nostalji tramvayı Müze - Zerdalilik hattı üzerinde, 1999’da hizmete açılmıştır. Toplam 11 durağa sahip bu raylı taşıma aracı, seferlerini yarım saat arayla yapmaktadır.Şehir içi ulaşımın daha rahat ve kolay sağlanması için Antalya Büyük Şehir Belediyesi de hergün büyük bir özenle çalışmaktadır. Herhangi bir ulaşım sorunu ile karşılaşıldığında, 7/24 hizmet veren Antalya Ulaşım Çağrı Merkezleri bulunmaktadır. Antalya Büyük Şehir Belediyesi, yol yapımları, asfalt çalışmaları, trafik levha onarım ve düzenlemeleri ve yol boya işlemleri ile hem Antalya’ya aracı ile gelenler için hem de  araba kiralamak ziyaretçiler için rahat ve güvenli bir yolculuk deneyimi sağlamaktadır. 

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.