DESTEK : +90 530 224 75 75

Antalya Tarihi Mekanlari

Akdeniz Bölgesi’nin en güzel turistik bölgelerinden biri olan Antalya; her yıl binlerce yabancı ve yerli turist akınına uğruyor. Doğal güzellikleri, tarihi yapıları, leziz yiyecekleri ve capcanlı plajları ile Antalya; kesinlikle ziyaret etmeniz gereken şehirler arasında bulunuyor.
Antalya’yı ziyaret etmeyi düşündüğünüzde Antalya araç kiralama hizmetimizden yararlanabilir; kendi aracınızı kiralayarak, Antalya’nın her bir noktasını keşfe koyulabilirsiniz. 
Oldukça ekonomik fiyatlarımız sayesinde Antalya’yı dilediğiniz gibi gezebilir, sevdiklerinizle, ailenizle ya da arkadaşlarınızla konforlu bir seyahat gerçekleştirebilirsiniz.
Dilerseniz Antalya şoförlü araç kiralama hizmetimizden de faydalanabilir; Antalya geziniz esnasında güler yüzlü şoförlerimizin size rehberlik etmesine izin verebilirsiniz.
Antalya’da Ziyaret Edebileceğiniz Tarihi Mekanlar

·Antalya Atatürk Evi ve Müzesi
Atatürk’ün Antalya’yı ziyaretleri esnasında Atatürk’e ayrılmış olan köşk; 1984 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilmiş ve köşk yıkılarak yerine Antalya Atatürk Evi ve Müzesi açılmıştır.
Bu müzede Atatürk’e ait birtakım eşyaları, Cumhuriyetin kuruluşundan günümüze kadar kullandığımız madeni ve kağıt paraları, Atatürk’ün Antalya’ya gelişi ile ilgili haberlerin bulunduğu gazete küpürlerini ve çok daha fazlasını yakından görebilirsiniz.

·Yivli Minare
13. yy’a ait bir Selçuklu eseri olan ve Antalya’nın ilk İslami yapılarından olan Yivli Minare; 38 metre yüksekliği ve 90 basamaklı merdiveni ile Antalya ile özdeşleşmiş bir tarihi yapı olma özelliği taşıyor. 
8 yivli olan ve kesme taştan inşa edilen bu minarenin bir kısmı da furize ve renkli çinilerden oluşuyor.

·Noel Baba Kilisesi
Antalya’ya bağlı olan Demre ilçesinde bulunan Noel Baba Kilisesi; Noel Baba olduğuna inanılan Aziz Nicholas’ın hatırasına inşa edilen bir kilise.
Noel Baba’nın bir süre bu topraklarda yattığına, ardından da İtalyan denizciler tarafından Bari’ye götürüldüğüne inanılıyor.
Hatta ülkemizde Demre’de Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi, Kayseri Erciyes Üniversitesi gibi birçok üniversite tarafından bu bölgede Noel Baba’ya ait kalıntılar bulmak adına çalışmalar yürütülmüş.

·Antalya Saat Kulesi
1901 yılında Sadrazam Küçük Sait Paşa tarafından yaptırılan Antalya Saat Kulesi; dört tarafında da bulunan birer adet saati ve saatin tepesinde yer alan çanı ile Antalya’nın meydanında konumlandırılan bir kule. 
2. Abdülhamit şerefine yaptırılan bu kule; Antalya’da kesinlikle görmeniz gereken bir diğer tarihi yapıt.
Antalya’nın tüm tarihi yapılarını konforlu araçlar eşliğinde seyahat etmek için Antalya Rent A Car firmamızla hemen iletişime geçebilir; dilerseniz aracınızı sitemiz üzerinden kendiniz rezerve edebilirsiniz.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.