DESTEK : +90 530 224 75 75

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı kiralık araç

İstanbul en güzel parklarını gezmek için araç kiralamak , pek çok eski ve büyük medeniyete ev sahipliği yapmış, tarihi, güzelliği ve kültürü ile dünyaca tanınan, Türkiye’nin en büyük ve en önemli şehridir. Bu muhteşem şehir her yıl çok sayıda turist alır ve tarihi yapısı ve göz alıcı manzaraları ile ziyaretçilerini büyüler. 
Burada bir turist olarak yapılacak pek çok etkinlik ve gezilecek pek çok önemli yer vardır. Tarihi saraylar, deniz kıyısında deniz manzaralı tesisler, iki kıtayı birleştiren eşsiz boğaz, görkemli camiiler ve huzur veren parklar İstanbul’un en önemli güzelliklerindendir. Burada sayısız turistik yere turlar düzenleyebilir ve bu köklü tarihi yakından inceleme fırsatı bulabilirsiniz. Tarihi yerler dışında, mutlaka İstanbul’un muhteşem parklarını da görmeye vakit ayırmanızı öneririz. Bu yazıda İstanbul’da gidebileceğiniz en güzel parklardan birkaçını bulabilirsiniz. Şehir içindeki gezilerinizi organize ederken hem konfor hem de masraf açısından kendinize ait aracınızı kullanmanız sizin için iyi olacaktır. Kendi aracınız yoksa ya da İstanbul’a getiremediyseniz de burada bulunan İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı rent a car şirketleri nden kolaylıkla araba kiralayabilirsiniz.

Yıldız Parkı
Yıldız Parkı ya da Yıldız Korusu, 1940’ta park olarak kullanılmaya başlayan, Beşiktaş ilçesine bağlı tarihi bir alandır. Yıldız Parkı’nın içinde Malta ve Çadır olmak üzere iki adet köşk mevcuttur. Bu park aslında daha önceden bahsetmiş olduğumuz Yıldız Sarayı’nın arka bahçesinin genişletilmesiyle oluşmuştur ve parkın biri Çırağan biri de Palanga Caddesi üzerinde olan iki adet çıkış kapısı vardır. Yıldız parkında nadir bulunan sekoyalar ve 400 yıllık ağaçlar bulunur, bunun dışında da burada çam, sedir, köknar, ladin, akçaağaç, meşe, yalancı akasya, dişbudak, porsuk, ardıç, sofora, at kestanesi, menengiç, Çin şemsiye ağacı, Amerikan lale ağacı, acem dutu, sabunağacı, kaymak ağacı ve oyaağacı gibi pek çok farklı türde ağaç bulunur. 

Gülhane Parkı
Gülhane Parkı, İstanbul’un Eminönü ilçesinde bulunan tarihi bir parktır. Bu park Osmanlı döneminde Topkapı Sarayı’nın bahçelerinden biriydi ve 1912 yılında Cemil Paşa tarafından düzenlenerek park haline getirilmiştir. Burada bir koru ve pek çok güzel kokulu gül bahçesi bulunur. Park içinde pek çok büst, ağaçların arasından geçen yollar, dinlenme tesisleri, çocuk parkı, Aşık Veysel heykeli ve Roma döneminden kalan Gotlar sütunu bulunmaktadır. Siz de buradaki iki yanı ağaçlar ile çevrili yollardan tepeye çıkabilir ve buradaki dinlenme tesislerinde çayınızı yudumlarken müthiş manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. 

Moda Parkı
Moda parkı, İstanbul’un Kadıköy ilçesinde, denize sıfır konumda güzel bir parktır. Bu park deniz kıyısının ik cephesinde ikiye ayrılmış ve iki farklı yapıda birer park oluşmuştur. Bu parklardan birincisi denizin kıyısındaki kayalıklardan, yürüyüş ve bisiklet yollarından ve dik yeşil alanlardan oluşur. Burası gün batımında uzun yürüyüşler için ya da kayalıklarda deniz manzarasının tadını çıkarmak için idealdir. İkinci park ise ilkine benzemesine rağmen daha sosyal bir parktır. Burada da denizin bittiği yerde uzun bir sıra kayalıklar, yürüyüş ve bisiklet yolları mevcuttur ancak diğerinin aksine buradaki yeşil alanlar daha geniş ve kullanıma daha müsaittir. Bu nedenle bu parka girdiğinizde yeşil alanlarda oturacak yer bulamama ihtimaliniz vardır. Moda Parkı’na gelmeye karar verirseniz akşam saatlerine kalmamaya dikkat edin. Ve yine parkları gezerken sorun yaşamamanız açısından İstanbul araba kiralamak oldukça akıllıca bir seçim olacaktır.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.