DESTEK : +90 530 224 75 75

Antalya Tarihi Turistik Mekanlar

Türkiye’de turizm sektörünün son yıllarda canlanmasıyla birlikte Antalya bu anlamda önemli yol almış ve en büyük turizm şehri olarak ön plana çıkmıştır. Her ne kadar doğal güzellikleri, denizi ve sahilleri ile karşımıza çıkmaya başlasa da Antalya aynı zamanda tarihi mirası ve antik kentleri bakımından da önemli bir turizm şehridir. 
Biz de yazımızda Antalya antik kentlerini gerek kültürel değerleri, gerek bugün görülebilen kalıntıları gerekse konumları ve ulaşımları (rent a car, tekne, otobüs) bakımından incelemeyi oldukça önemli ve yararlı bulduk. Antalya’da bir çok antik kent bulunmaktadır, bu yüzden bazılarını içlerinden seçerek incelemeye aldık. Antik kentler içerisinde inceleyeceklerimiz Syedra Antik Kenti, Selinus Antik Kenti, Termessos Antik Kenti olacak.

Syedra Antik Kenti
Alanya kent merkezine yaklaşık 20 km uzaklıkta bulunan Syedra Antik Kenti bugün Seki Köyü’nün sınırları içerisinde bulunmaktadır. Alanya Arkeoloji Müzesi Syedra Antik Kenti  üzerine çalışmalar yapmış ve kentin tarihinin M.Ö yaklaşık 7. Yüzyıla dayandığını belirtmiştir. Bugün ihtişamlı kente halen ayakta duran taş bir kapıdan girmektesiniz. Kent yüksek bir tepenin üzerine kurulmuş ve etrafı surlarla çevrilmiştir. Surlar bugün halen ayaktadır ve kentin bir çok mimari unsurunun izleri de halen mevcuttur. Arkeologların tahminine göre Syedra Antik Kenti  dönemindeki kentler arasından önemli bir merkezdi. Dönemin büyük kentlerinde görülen dini mekanlar, hamamlar, agora gibi mekanlar bugün hala incelenebilir. Kentin doğu kısmındaki hamam kalıntılarında yer yer mozaik detaylarına kadar kalıntılar mevcuttur.
Bunun yanında Syedra Antik Kenti  Alanya’nın dışında ve Alanya’yı kuş bakışı gören bir konuma sahiptir. Yaklaşık 20-25 km yol için bizce en uygun yol araç kiralamaktır. Sizi Antalya Havalimanında karşılayacak bir rent a car şirketiyle anlaşırsanız ulaşımınız son derece kolay olacaktır.

Selinus Antik Kenti
Alanya çevresinde bulunan bir başka antik kent Selinus Antik Kenti’dir. Alanya’ya yaklaşık 45 km uzaklıktaki kente ulaşmak için aynı şekilde bir Active  rent a car firmasıyla anlaşıp araç kiralamanız konforunuz açısından önemli olacaktır. Kente vardıktan sonra yaklaşık bir saatlik bir yürüyüş ile tepeye çıkabilirsiniz. Selinus Antik Kenti’nin tarihi de M.Ö. 6. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Kalıntıları bakımından Syedra kadar zengin olmasa da Akdeniz’e hakim bir manzaraya sahip bir agorası bulunur. Agora’nın kendisi bugün ayakta olmasa da granit sütunları halen görülebilir. Bunun dışında Selçuklu Döneminden süsler taşıyan bir de av köşkü bulunur kentin içerisinde.

Termessos Antik Kenti
Bu yazımızda değineceğimiz bir diğer antik kent olan Termessos Antik Kenti Türkiye’deki antik kentler arasında en iyi korunmuş olanıdır. Doğal bir bitki örtüsünü kendisine kalkan olarak kullanan kent büyülü atmosferiyle adete bir saklı kent izlenimi verir. Kent tarihinde de Büyük İskender dahil kuşatmalar görmüş ancak bu doğal platosu sayesinde kuşatmalar başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Bugün agoradan, tiyatroya kadar bir çok kalıntı hala görülebilir. Bunlar arasında en ilginç olanı ise Eski Lahit Kalıntıları’dır. Konum olarak Antalya’nın 30 km güney batısında bulunan kente tarifeli taksilerle ya da araç kiralama yoluyla gitmeniz mümkündür. Yol üzerinde birkaç durak belirlediyseniz önceden bir Antalya rent a car firmasıyla anlaşmanız daha iyi olacaktır zira araç kiralama taksilerden daha ucuza gelir.

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.