DESTEK : +90 530 224 75 75

İstanbul Atatürk Havalimanı Rent a Car Şirketleri

Dolmabahçe Sarayı / Beşiktaş

İstanbul’da mutlaka görmeniz gereken bir ikinci saray Osmanlı hanedanlığına Topkapı Sarayı’ndan sonra ev sahipliği yapan Dolmabahçe Sarayı’dır. 17. Yüzyıldan sonra doldurulmaya başlayan yarı bataklık konumundakiBeşiktaş koyuna peyderpey yapılar inşa edilmiştir. Abdülmecid döneminde ise bu ahşap yapılar kullanışsız bulunarak 1843 yılından başlanmak üzere bugünküDolmabahçe Sarayı inşa edilmiştir. 
Dolmabahçe Sarayı Pazartesi ve Perşembe günleri haricinde her gün 09.00 ve 16.00 saatleri arasında ziyaretçilerini beklemektedir. İçinde Osmanlı kültürüne ait bir çok tarihi eser bulunmaktadır ve müzenin en dikkat çeken bölümü Mustafa Kemal Atatürk’ün ölümünden önce kaldığı odadır. İstanbul Atatürk Havalimanı Rent a Car Şirketleri arasından birisini seçerek araba kiralayabilir gezinize başlayabilirsiniz .

Yıldız Sarayı / Beşiktaş
Beşiktaş’ta Yıldız yokuşunda tepede yer alan bu nadide yapı içinde 19. Yüzyıla ait bir çok köşk, villa ve eşsiz bahçeler barındırır. Yıldız’ın yerleşimin kökenleri Bizans dönemine kadar dayanır ve bugün Beşiktaş, Ortaköy ve Balmumcu arasındaki bölgede 500.000 m2 bir alana yayılır. Yıldız Sarayı’nın ismi  III. Selim'in, annesi Mihrişah Valide Sultan için "Yıldız" adıyla yaptırdığı bir köşkten sonra bu isimle anılmaya başlanmıştır. Sultan II. Mahmud (1808-1839), Sultan Abdülmecid (1839-1861) ve Sultan Abdülaziz (1861-1876) dönemlerinde eklenen köşk ve kasırlarla yapılar topluluğu genişlemiştir; Sultan Abdülhamid Dönemi'nde (1876-1909) yapılan binalarla Yıldız Sarayı adını almış ve Osmanlı Hanedanlığının Eski Saray, Topkapı Sarayı ve Dolmabahçe Sarayı'ndan sonra dördüncü yönetim merkezi haline gelmiştir. Yıldız Sarayı günümüzde Pazartesi günleri haricinde her gün 09.00 ve 16.00 saatleri içerisinde ziyarete açıktır. Siz de tarihimizin bu nadide eserlerini görmek isterseniz bahsettiğimiz gibi bir hafta sonu rent a car şirketinden bir araç kiralayarak yollara düşebilir bu kez kendiniz için muhteşem bir yolculuğa çıkabilirsiniz.
İstanbul Atatürk Havalimanı Rent a Car Şirketleri

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.