DESTEK : +90 530 224 75 75

İstanbul Atatürk Havalimanı Otomatik vites Kiralık Minibüs

İstanbul en büyük medeniyetlere ev sahipliği yapmış, coğrafi konumu itibariyle doğal bir başkent konumundadır. Günümüzde her ne kadar Türkiye’nin başkenti durumunda olmasa da en kalabalık, tarihi en katmanlı ve sosyo kültürel açıdan en zengin şehridir. Derler ki her güzel şehrin ortasından bir nehir geçer ama İstanbul’un ortasından deniz geçer. 
Bu anlamda İstanbul vapurda çayınızı elinize alıp henüz bitirmeden bir başka kıtaya geçebildiğiniz dünya üzerindeki tek yerdir. İstanbul’un bu eşsiz boğazı ona hem tarih boyunca coğrafi anlamda büyük bir politik değer katmış hem de doğal güzelliği ile halkların başını döndürmüştür. Biz de bugün İstanbul’un deniz kıyısındaki güzide semtlerinden bahsedeceğiz. Daha önce tanıtım yazılarımızda belirttiğimiz gibi ister İstanbul’da oturuyor olun ister yurtdışından turist olarak gelmiş olun eğer İstanbul’da böyle bir tur atacaksanız bir araca ihtiyacınız olacaktır. Öncelikle bir rent a car şirketiyle görüşüp araç kiralarsanız bu planlamayı yapmanız kolay olacaktır. Her ne kadar trafik çilesi İstanbul’un en büyük sorunu olsa da tatilciler için durum böyle değildir. İstanbulda otomatik vites araç kiralayan müşteriler Çünkü hem tatil dönemlerinde İstanbul boş olduğu için trafik açıktır hem de iş saatlerini değil günün diğer vakitlerini kullandıkları için trafikte rahat ederler. 

Emirgan / SARIYER
İstanbul’da sahil kenarında çayınızı yudumlamak isterseniz ilk gitmeniz gereken yer Emirgan’dır. Bir çok Türk filminde de sahne olarak kullanılmıştır Emirgan. Sahilde çay bahçeleri ve büyük bir şehir parkıyla ünlü olan bu şirin mi şirin boğaz semti aynı zamanda tarihi eserleri ile de görülmeye değerdir. Emirgan’da Lütfi Kırdar döneminde halka açılmış bir koru ve bu korunun içinde 3 adet tarihi köşk bulunmaktadır. 1871 – 1878 yılları arasında yaptırılan Sarı Köşk, Pembe Köşk ve Beyaz Köşk bugün ziyaretçilerinin beğenisini kazanmaktadır.

Pierre Loti Tepesi / EYÜP
Pierre Loti tepesi İstanbul’un Eyüp semtine bağlı ve manzarasıyla ünlü bir başka turistik cennetidir. Pierre Loti Tepesi ismini asıl adı Julien Viaud olan İstanbul aşığı, romancı ve doğu bilimci tarihi şahsiyetten almıştır. Türkiye’yi ikinci vatanı gibi gören Julien Viaud’un bu tepedeki kıraathaneye sıkça geldiği ve "Aziyade” romanını da burada yazdığı söylenir. Pierre Loti tepesinin çevresi tarihi eserlerle doludur ve eşsiz bir manzaraya sahiptir. Bu yüzden isminin dahi değiştirilmesine büyük itirazlar olmuştur ve tarihi tekrar yaşatılarak bugün ziyaretçilerinin ilgi odağı haline gelmiştir. Bugün tepeye çıkarken Pierre Loti teleferiğini kullanmanız mümkündür.

Çengelköy / ÜSKÜDAR
Çengelköy tarihi boyunca Osmanlı’da yüksek gelirli halkın yaşamını sürdüğü bugün tarihi kalıntılarını görebileceğiniz, geleneksel Boğaziçi mahalle kültürünün yaşatıldığı güzel bir uğrak yeridir. Türkiye’nin televizyon tarihinde yer eden Süper Baba’ya da ev sahipliği yapmış semtin en ünlü yeri Çınaraltı çay behçesidir. Bunun dışında Sadullah Paşa Yalısı, Çengelköy Çeşmesi, Çınaraltı Camii Çengelköy kentinde görebileceğiniz tarihi eserlerdendir. Gezinizin sonunda sahilde bulunan çay bahçelerinde huzurlu bir ortamda boğaza karşı çayınızı içebilir veya sayısız balıkçı lokantalarından bir tanesinde güzel bir ziyafet çekebilirsiniz.
İstanbul Atatürk Havalimanı Kiralık Otomatik Vites Minibüs

DİĞER HABERLER

ONLINE REZERVASYON
ALIŞ YERİ ALIŞ YERİ MEVKİ
DÖNÜŞ YERİ DÖNÜŞ YERİ MEVKİ
ALIŞ TARİHİ / SAATİ DÖNÜŞ TARİHİ / SAATİ PARA BİRİMİ PROMOSYON
Copyright © Active Rent A Car 2024 Tüm Hakları Saklıdır.